A fehér szőlőből készült Extra Dry pezsgő

Szponzorált tartalom

Extra Dry pezsgő

A Discovery tévécsatorna arról híres, hogy olyan érdekességeket igyekszik képernyőre vinni, ami megragadja és leköti a nézők figyelmét. Az egyik hasznos műsoruknak a címe: Hogyan készül? Ebben igyekszenek feltárni azokat a munkafolyamatokat, aminek során bizonyos tárgyak, kellékek, gépek előállnak. Az Extra Dry pezsgő előállításának ugyancsak megvannak a maga lépései, amiket csak kevesen tudnak, hiszen ha az ember nem dolgozik egy pezsgőgyárban vagy nem ásta bele magát a készítési folyamatokat firtató irodalomba, akkor nincs honnan tudnia, hogy a szőlő miként alakul át pezsdítő itallá.

Nem mindegyik szőlőfajta alkalmas arra, hogy buborékos ital legyen belőle. Az Extra Dry pezsgő kimondottan fehér szőlőből készül, ami egyben a színét is meghatározza. Kétségtelen, hogy a szőlőfajta zamata nagyban meghatározza az Extra Dry pezsgő ízét. A szakértők azt állítják, hogy ugyanabból a szőlőfajtából készült buborékos italnak más íze és aromája lesz, ha a gyümölcsöt más területen vagy vidéken termesztették.