Szalagcsiszológép kis elemek megmunkálására

Szalagcsiszológép

A fémipari szakemberek előszeretettel használják a sarokcsiszolót mindennemű fémmegmunkálási munkafolyamatban. A különböző korongoknak köszönhetően nagyon sokrétű a felhasználási lehetősége. Mégis elmondható, hogy a szalagcsiszológép akár jobb teljesítményre is képes adott esetben. Jelentős különbség a két szerszám között a mobilitás.

Amíg a flexet kézben tartva bárhogy fordíthatjuk a munkaelemen, addig a szalagcsiszológép stabil volta révén a munkaelemet kell mozgatnunk a szalagon. Tulajdonképpen mindkét megoldás hatékony lehet, azonban a kézi sarokcsiszolóval nagyobb és nehezebb munkaelemeket is megmunkálhatunk kisebb erőfeszítés nélkül is.

A fémipar számára a nagy és nehéz munkaelemek komoly kihívást jelentenek, ezért minden esetben úgy kell megtervezni a gépeket, hogy kezelni tudják ezt. A szalagcsiszológép jó szolgálatot tesz kis fémalkatrészek és egyéb elemek finom megmunkálásában. Az erős villanymotor és a vibrációmentes, gyors futás révén a csiszolószalag tökéletesen és gyorsan végzi a feladatát.