Végre gyors a penészmentesítés

Penészmentesítés

Ha a penész felütötte a fejét a nagyszobában vagy a fürdőszobában, és az alig pár nap alatt igen nagy felületet takart el a falon, akkor világos, hogy nagy a baj.

A penészmentesítés, vagyis a foltok eltávolítása önmagában nem egy nagy dolog, ugyanis csak két dolgot kell észben tartani. Fontos tudni, hogy ha a penészes fal anyaga nem porózus anyag, akkor az egészet le lehet törölni a kiszárítás után egy puhább ronggyal. Ez a trükk alkalmazható tégla, beton esetében.

Abban az esetben viszont, ha a penész még él, az egész könnyen elkenődhet és még rosszabb lesz a helyzet. Sokan jogosan kérdezik, hogy miként is kell kiszárítani a penészt. Ekkor jön a képbe a penészmentesítés legfontosabb eleme, a páramentesítő megvétele és alkalmazása. Ez a szoba, helyiség levegőjének nedvességét tudja úgy csökkenteni, hogy kivonja belőle a vizet és a tartályában összegyűjti.

Egyértelművé válik hát, hogy ha a tulaj kiszárítja a szobában a levegőt, akkor száradni fog a fal és a penész is. Ez a penészmentesítés első része. A második, amint az említésre került, a puha ronggyal történő eltávolítás.