Az ashwagandha és az argánolaj eredményei.

Szponzorált tartalom

Ashwagandha

Ashwagandha

Az ashwagandha és az argánolaj eredményei

Valószínűleg most hall először az Ashwagandha nevű növényről, de mindenképpen érdemes megjegyezni a nevét. Az indiai ginzeng, vagyis az ashwagandha egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet már több mint négyezer éve használnak a test megfiatalítására és megerősítésére. Az ashwagandha eredményei az emberi egészségre kiválóak.

Az ősi időkben a gyógyítók ezt a bizonyos gyógynövényt fiatalító tonikusként használták. Az ashwagandha még a csontjaiban meggyengült embernek is visszaadta az erejét. A növény úgynevezett adaptogén, vagyis a szervezet általános ellenálló képességét biztosítja a betegségekkel szemben.

Tudta, hogy az indiai ginseng javítja a férfiak spermiumát?

A férfiak meddőségének oka az alacsony spermiumszám vagy az elégtelen spermiumsebesség. Legalább három tanulmányt végeztek a férfiak meddőségével kapcsolatban. Az első tanulmány két, összesen 46 férfiból álló csoportot hasonlított össze. Az első csoport 3 hónapon keresztül placebót kapott, a második csoport ugyanennyi ideig 225 mg kivont ashwagandha gyökeret (5%-os anolid dózissal).

Az eredmények tehát egyértelműen azt mutatják, hogy az indiai ginzeng kiváló eredményeket mutat a férfiaknál. “A spermakoncentráció, a spermiumok mozgékonysága és a szabad gyökök okozta károsodás jelentősen javult. A tesztoszteron hormon szintje emelkedett. Ez a hormon fontos a termékenység szempontjából. Az ashwagandha alternatív terápiaként alkalmazható a férfi meddőség kezelésére” – vonják le a tanulmány szerzői a következtetést.

Az ashwagandha növény vagy más néven indiai ginzeng azonban nem alkalmas terhes nők, gyermekek és pajzsmirigyzavarban szenvedők számára. Bár természetes gyógymódról van szó, a növény ajánlott napi adagját soha nem szabad túllépni.

Az ashwagandha jelentése “lóerő”. Az Ashwva jelentése ló, a Gandha pedig erőt jelent. Az ashwagandha
fő hatóanyagai közé tartoznak a withanolidok, amelyek főként a növény gyökerében találhatók. Az ashwagandha glikozidokat, aminosavakat, laktonokat, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és egyebeket is tartalmaz. A hatóanyagok magas tartalma biztosítja a pozitív hatások széles spektrumát. Adaptogén hatása miatt indiai ginzengnek is nevezik.

Széles hatásspektrum

Az Ashwagandha hatása széles spektrumú, az egész szervezet keringési rendszerének szintjén hat, és segít fenntartani az emberi szervezetben előforduló anyagok és folyamatok egyensúlyát. Az Ashwagandha a Solanaceae családba tartozó kis fás szárú cserje, amely Indiában, valamint a Földközi-tenger és Afrika egyes részein nő, és körülbelül 70 cm magasra nő. A vadon élő és a termesztett fajok gyökerében található fitoaktív anyagok azonban azonosnak tűnnek. Az aszwaganda gyökerei a növény terápiásan használt fő részei.

Az Ashwagandha fontos esszenciális zsírsavakat tartalmaz.

Az ashwandában olyan esszenciális zsírsavakat találunk, amelyeket a szervezet nem képes saját maga előállítani. Támogatják a szív- és érrendszer megfelelő működését, valamint a megfelelő koleszterinszintet. Hozzájárulnak az idegrendszer normális működéséhez is. A polifenolok az erős antioxidánsok közé tartoznak, amelyek megvédik a szervezetet a környezetből származó szabad gyökökkel szemben. A béta-szitoszterinek pozitív hatással vannak a prosztata és a kiválasztórendszer egészségére.

Az ashwagandha jótékony anyagai segítenek az örök fiatalság elérésében, stimulálják a testet és az elmét. Harmonizálják a szervezetet azáltal, hogy pozitívan befolyásolják az ideg- és hormonrendszert. Az ashwagandha természetes afrodiziákumként is működik, így mindkét nemnél elősegíti a termékenységet. A sportban vagy erőnléti edzésben végzett fizikai megterhelés során is nagyra értékelik. Elősegíti az izomerő és a fizikai terheléssel szembeni ellenállóképességet.

Az argánolaj a legjobb barát (nem csak) a bőr számára:

Ismeri az összes hatását?

Pattanásokkal küzd, száraz hajjal szenved, vagy szeretne egy jó kis masszázst kapni?

Az argánolajnak tucatnyi felhasználási módja van, és egy hátránya: ha egyszer kipróbáltad, örökre elveszíted csodás hatásait.

Marokkói arany

Hihetetlenül sok, 30 kilogramm Argania arnica termés szükséges ahhoz, hogy egy liter ebből az egyedülálló, szinte csodával határos módon ható olajból készüljön. Tudta, hogy ez a fa csak egy helyen nő a világon? Marokkóban.

Bár az emberek máshol is próbálkoztak argánia termesztésével, ez soha nem sikerült nekik. Talán ezért olyan értékes az argánolaj, amelyet joggal neveznek marokkói aranynak. Ez a világ legdrágább olaja, de értéke, mint a szervezet csodaszere, felbecsülhetetlen.

Argánolaj a ráncok ellen

Az argánolajról leggyakrabban a bőrrel kapcsolatban beszélnek. Nem csoda. Bármely életkorban csodákat művel a bőrrel. Nagy mennyiségű E-vitamint tartalmaz, de magas az esszenciális zsírsavak aránya is, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, és segítik a bőr gyógyulását.

Ezért az argánolajat gyakran adják kozmetikumokhoz. A bio argánolaj az alapja számos helyreállító éjszakai krémnek, amelyek mindent megadnak a bőrnek, amire szüksége van.

A fiatalosabb megjelenés érdekében próbálja ki az argánolajat, amely táplálja és puhítja a bőrt, de a Q10 koenzim is, amely a marokkói arannyal kombinálva megszabadítja a bőrt a ráncoktól, és pontosan úgy kezeli, ahogyan azt megérdemli.

Tippünk: Az argánolaj kiválóan alkalmazható a körömápolásban is. Erősebbé, fényesebbé és kevésbé törékennyé teszi őket. Csak hetente egyszer kenj egy kis mennyiségű olajat a körmeidre. A körömágybőrre is kenhetsz egy kis mennyiséget.