Minőségi szolgáltatás a fogászatban!

Szponzorált tartalom

fogászat Budapest környékén

fogászat Budapest környékén

Tudom, hogy nem szép dolog az irigykedés, de én igenis irigykedem a budapesti emberekre.

És hogy micsoda miatt? Hát, úgy konkrétan minden miatt. Ha erre egy hozzám hasonló vidékitől kérdezel rá, az egyszerűen kinevet, hisz megszámlálhatatlan ok miatt lehet okunk az irigykedésre. A teljesség igénye nélkül, és félig-meddig humorosan: a fővárosban mindenből több van: moziból, cukrászdából, kozmetikusból, fodrászból és még fogorvosból is. Persze, a nagy számok törvénye miatt, de hát akkor is egy kicsit bosszúsan viselem ezt a helyzetet.

Fogorvos téren, amíg vidéken egy csomó úgynevezett egyszemélyes fogászat van, ami tulajdonképpen nem is fogászat, hanem inkább egy fogorvos vállalkozó, maximum egy asszisztenssel, addig a pestiek dúskálhatnak a minőségibbnél minőségibb fogászatok között, ahol a legmodernebb eljárásokat alkalmazva, több szakember segítségével varázsolódnak szebbé a fogsorok. Persze, nem azt mondom, hogy vidéken nincsenek modern eszközök, csak egyszerűen számszerűségében jóval kevesebb van belőle, így adott fogorvoshoz a várólista is elég hosszú.

Erről nagyon könnyen meg lehet győződni, hiszen, ha valaki budapesti fogászatot keres, akkor elég a keresőbe csak annyit beírni, hogy: fogászat budapest, és maga is meglepődik azon, hogy milyen hatalmas kínálat fogadja. Én találomra mentem rá a Fogorvos Budapest Fogászati Klinika weboldalára, és csak kapkodtam a fejem, ugyanis hamar kiderült, hogy ez az egyik legjobb fogászat Budapest környékén.

Ez a mély szakmaiságról tanúskodó weboldal teljesen elnyerte a tetszésemet, ugyanis már az első böngészéskor feltűnt, hogy elsősorban a megelőzésre és a tényleges orvoslásra koncentrál, emellett pedig hosszútávú segítséget, tanácsadást is nyújt pácienseinek.

Emellett a weboldalon beavatnak olyan kulisszatitkokba is, mint hogy például miért előnyösebb magánrendelőkbe járni. Mennyire és milyen minőségben kaphatunk itt magasabb szintű ellátást a pénzünkért. Betekintést nyerhetünk az esztétikai fogászatba, valamint a fogpótlásokról is értékes információkat tudhatunk meg. A régi, hagyományos eljárások, mint a korona és a híd alkalmazása mellett természetesen, mint minden modern fogászaton, az implantátumok egy külön kiemelt helyet foglalnak el a honlapon az eljárások sorában. Az előnyeikről, a beépíthetőségről, az egész folyamatról átfogó képet kaphatunk. Mondjuk én ezen a ponton lepődtem meg a legjobban. Konkrétan azon csodálkoztam, hogy ez ma már mennyivel egyszerűbb folyamat, mint amilyennek anno elképzeltem jó pár évvel ezelőtt.

A kezelések a legszerteágazóbbak, tehát a diagnosztikától elkezdve az egyszerű tömésekig – akár az üvegszálas csappal ellátott felépítésig, a gyökérkezelésig, rögzített fogpótlásokig – melyek cirkóniummal, illetve fémkerámia koronával készülnek – mindent megtalálunk. Még korona visszaragasztással is találkozhatunk, illetve foglalkoznak kivehető pótlásokkal, melyek akár teljesen vagy részlegesen kivehetők.

A fog eltávolítások közt az egyszerűbb húzásoktól egészen a bölcsességfog sebészeti úton történő eltávolításáig terjedő kis sebészeti eljárásokat is lelünk. Az implantációk pedig nagyon széles körűek; akár fémkerámia koronára, vagy cirkónium koronára és csavarozható koronára is vállalnak implantációkat. Mindemellett gyerekfogászattal is foglalkozik a klinika. A tejfogak tömése, illetve eltávolítása, illetve floridálás is szerepel a széles szolgáltatási repertoárban.

A kezelések érthető magyarázata mellett a honlapon kitértek a különböző betegségekből eredő kockázatokra is, melyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt fogászati beavatkozásra vállalkozunk. Az esetek túlnyomó többségében természetesen könnyedén áthidalhatók, megoldhatók ezek a problémák, és inkább az derült ki ezekből a szakmai anyagokból, hogy maga az egészségügyi probléma követeli meg a legtöbb esetben azt, hogy fogászati kezelésre kerüljön sor. Ez amiatt van, mert a kezeletlen fogak, illetve a kezeletlen szájüreg komoly gócot képezhet a szervezetben, mely gyulladásokat generálhat. Ez egy esetleges műtét előtt nagyon veszélyes, illetve akár negatív irányban és befolyásolhatja az egyébként szükséges és biztonságos egészségügyi kezeléseket.

Az is nagyon szimpatikus volt, hogy a klinika a szokásos telefonos elérhetőség mellett a honlapon keresztül való kapcsolat teremtésre is lehetőséget teremtett. ĺgy egyszerű módon kérhetünk időpontot kezelésre, illetve konzultációra.

És hogy ne érjen bennünket meglepetés, egy külön menüpontban taglalják a szerteágazó fogászati kezelések árait is. Természetesen ezek – például az implantátum beültetése esetében –, a páciens egyéni adottságaitól is függenek, tehát ezek inkább irányadóak és a konkrét árak egy személyes konzultáció keretein belül kerülnek kialakításra.

A „munkatársaink” menüpont alatt bemutatkoznak a fogászati klinika dolgozói, akik mindannyian hosszú, eredményes szakmai munkát tudhatnak a hátuk mögött. Kiválóan képzett fogorvosok és dentálhigiénikus, illetve asszisztencia várja a pácienseket a klinikán. Ehhez kétség sem férhet.

Meg is állapítottam, hogy a budapesti fogászatok közül a közeljövőben egészen biztosan meg fogom látogatni a Fogorvos Budapest Fogászati Klinikát. Úgy láttam, hogy fogkő eltávolítást is végeznek, és annak nálam pontosan most jött el az ideje. Ezt az eljárást is annyira alaposan és körültekintően leírták: hogy miért van rá szükség, miért jelenthet veszélyt, ha hosszútávon fenntartjuk ezt az állapotot stb., hogy ezentúl már nem vonom kétségbe ennek a kezelésnek a szükségességét sem.

A dentálhigiénikussal való megbeszélést pedig (ahol személyre szabott tanácsokkal lát el a szakember a szájhigiéné fenntartásával kapcsolatban) kifejezetten várom, és kíváncsi vagyok rá, hogy elsőkézből milyen praktikus tudnivalókkal látnak el.

Summa summarum, úgy döntöttem, hogyha másnak megéri fellátogatni a fővárosba egy koncert vagy egy bevásárlás miatt, akkor én is, illetve a fogaim is megérdemelnek minőségi budapesti fogászati kezeléseket.